Szef kuchni

Szefem Kuchni naszych Restauracji od listopada 2017 jest Mariusz Kucharczak, kucharz, pasjonat i człowiek z wielkim sercem do gastronomii. Pochodzi z Wielichowa, ukończył szkołę zawodową o profilu kucharz w Grodzisku Wielkopolskim. Od ponad 18 lat pracuje w zawodzie. Jak sam mówi: „Podczas pracy używam tradycyjnych jak i nowoczesnych technik gotowania dzięki czemu przedstawiam kuchnię Polską w nowoczesnej odsłonie. Dania podaję nie tylko na talerzach ale wykorzystuję do tego również drewno, kamienie, siano, czy muszle. Staram się pokazać regionalność i tradycje danego miejsca na talerzu”.

W pracy zawodowej poszerzał swoją wiedzę poprzez staże w restauracjach takich jak:

Dotychczas największe osiągnięcia naszego Szefa Kuchni to:

Mariusz Kucharczak bardzo chętnie w swojej kuchni wykorzystuje produkty od lokalnych dostawców, z danego regionu, ceni sobie tradycje danego miejsca i stara się z nich czerpać inspiracje do nowych dań.

Mamy nadzieję, że dania przygotowane przez Mariusza Kucharczaka sprawią, że będziecie do nas przychodzili na lunch, obiad, czy wytworną kolację tak często jak chodzicie do babci na przysmaki z dzieciństwa!