W restauracji Zamku Kliczków Boletus spróbujesz tradycyjnych, polskich smaków. Szef kuchni Mariusz Kucharczak starannie skomponował menu oraz przygotował najlepsze polskie dania, specjalnie dla tych, którzy zwiedzając zabytkowe okolice, mają ochotę poznać tajniki kuchni staropolskiej.
Smaki regionu
Potrawy powstają z najlepszej jakości, świeżych, lokalnych składników, aby jak najwierniej oddać tradycyjne smaki naszej rodzimej kuchni. Produkty są każdego dnia sprowadzane od lokalnych dostawców. Kucharze wykorzystują regionalne składniki oraz sezonowe warzywa i owoce, a także stosują niezmienne od lat, tradycyjne receptury naszych przodków. Pasjonat tradycyjnej kuchni polskiej, uchwycił okoliczne smaki, inspirując się bogactwem Borów Dolnośląskich, rzeki Kwisy oraz lokalnych stawów i jezior.
Restauracja Boletus od lat znajduje się na kulinarnym szlaku Smaki Dolnego Śląska, a więc stanowi obowiązkowe miejsce do odwiedzenia przez kulinarnych smakoszy, a także osoby, które mają ochotę poznać nieznane im dotychczas tradycyjne smaki, będące dumą naszego kraju.
Tylko dla par
Specjalnie dla par przygotowaliśmy specjalną ofertę – wyjątkową kolację dla dwojga, podczas której we wspólnym towarzystwie poznacie regionalne smaki dzięki menu degustacyjnemu przygotowanemu przez Szefa Kuchni.
Pozwól sobie na chwilę przyjemności i odkryj kulinarne dziedzictwo Dolnego Śląska!