Restauracja zamkowa Boletus to obowiązkowy punkt na kulinarnej mapie Dolnego Śląska. Każdy kto pragnie skosztować regionalnych dań kuchni polskiej powinien odwiedzić ją choćby raz.
Szef kuchni Mariusz Kucharczak wykorzystując bogactwo Borów Dolnośląskich, rzeki Kwisy oraz okolicznych stawów i jezior, przy pomocy historycznych, zamkowych receptur tworzy najpyszniejsze dania tradycyjnej kuchni Dolnego Śląska. Po obiedzie można wybrać się leśnymi ścieżkami na spacer do okolicznych atrakcji, co stanowi dodatkowy atut.
Restauracja Kliczków to przestronny obiekt z trzema salami zamkowymi. Na parterze, w dawnej garderobie hrabiego znajduje się bar oraz sala śniadań, którą zdobi ciemny belkowy strop deskowa boazeria. Do dyspozycji gości oddana jest także Sala Balowa, dawniej nazywana Francuską. Jej bladoróżowa i biała dekoracja ścian oraz szerokie okno, przez które do pomieszczenia wpada dzienne światło dodają spotkaniu przy stole niezwykłej atmosfery. Obok recepcji znajduje się kawiarenka, która zachowała dawne elementy wystroju stajni.
Restauracja zamkowa oferuje gościom również wyjątkową kolację dla dwojga. Unikatowe degustacyjne menu dostarczy doznań, które sprawią, że randka będzie niezapomniana. A jak mówi dawne przysłowie ,,Droga do serca prowadzi przez żołądek”.