Restauracja w zamku

Nasza restauracja na zamku nosi nazwę Boletus, a szefem kuchni w niej jest od listopada 2017 roku, jest niezwykle utalentowany i utytułowany szef kuchni Mariusz Kucharczak. Od ponad 18 lat w zawodzie realizuje swoją wizję kuchni będącej sprawnym połączeniem tradycji i nowoczesności. Słynie również z nietypowych metod serwowania swoich dań. Oprócz talerzy używa także drewna, siana, muszli czy kamieni.

Regionalna kuchnia z Dolnego Śląska

 

 

Nasz szef kuchni czerpie pełnymi garściami z tradycji regionu, w którym znajduje się Zamek Kliczków. Dzięki temu restauracja w zamku może się poszczycić kuchnią wykorzystującą różnorodne produkty od lokalnych dostawców i wyjątkowym menu degustacyjnym, które zachwyca niczym nocna wycieczka po zamku. Odkrywamy w nim nieznane wcześniej smaki, aromaty i połączenia, dla których inspiracją jest bogata historia naszego wyjątkowego obiektu.

 

 

Zachwyć się

 

 

Mariusz Kucharczak to prawdziwy mistrz sztuki kulinarnej i gwarantujemy, że jeśli raz spróbujesz jego oryginalnych dań, to zakochasz się bez pamięci i będziesz chciał wracać do nich regularnie, każdorazowo odkrywając coś nowego, unikalnego i wyjątkowego. Spróbuj i przekonaj się sam. Obiecujemy, że będzie pięknie i smacznie zarazem.